Новини

Загроза та необхідність демонтажу супутникових тарілок відсутня!

Загроза та необхідність демонтажу супутникових тарілок відсутня!

Шановні клієнти!

Сьогодні в інтернеті почала поширюватися неперевірена інформація про необхідність швидкого (протягом 2-3 днів) демонтажу супутникових антен на фасадах багатоквартирних домів. При чому причини та деталі такої нагальності прибирання антен не були висвітлені. Лише натяки та залякування. 

Компанія Viasat, як офіційний оператор супутникового телебачення, заявляє, що інформації з цього приводу з офіційних джерел державної влади України чи ЗСУ не було. 

Супутникові антени (тарілки) – це обладнання для приймання телевізійного сигналу від супутників, вони мають лише таке вузькоспрямоване технічне призначення і не впливають на притягування або коригування польоту ракет, літаків чи іншої ворожої техніки. 

Поверхня відображення супутникової антени набагато менша, ніж поверхня горизонтальних залізних або жерстяних елементів на будинках (піддашків, парапетів на вікнах та балконах). Крім того, конструкція антени така, що все випромінювання, яке потрапляє на її поверхню збирається у фокусі і не перевідбивається у простір, тобто їх вплив на радари значно менший, ніж зазначених пласких елементів.

Закликаємо всіх власників супутникового обладнання, в тому числі, клієнтів Viasat зберігати спокій та наголошуємо, що у супутникових антенах немає жодної загрози та необхідності у їх демонтажу нема.

Подібні заяви можуть залишити українців без доступу до національних каналів та правдивих новин про актуальну ситуацію на фронті. А це наразі найголовніше після безпеки. Супутникове телебачення є найстабільнішим типом телевізійного мовлення, особливо у військовий час, оскільки не залежить від наземних передавачів.

Дякуємо, що залишаєтесь з нами!
Все буде Україна! І Viasat!