Новини

Viasat запатентував унікальну технологію налаштування супутникового приймача

Офіційний оператор супутникового телебачення Viasat на початку квітня запатентував свою інноваційну розробку – програмне забезпечення, яке дозволяє здійснювати автоматичне налаштування тюнерів із супутниковою антеною. Новий запатентований алгоритм визначає спосіб пошуку супутника по характерній інформації, яка передається через супутникові транспондери, та дозволяє тюнеру її автоматично запам’ятовувати.

 

Ця технологія вже впроваджена у новій моделі супутникового приймача SRT 7602, яку Viasat вивів на український ринок у грудні 2019 року.  

 

Налаштування попередніх моделей тюнерів потребувало значних зусиль, а нерідко − допомоги технічних спеціалістів. Для пришвидшення та полегшення процесу самостійного підключення супутникового телебачення абонентами в домашніх умовах Viasat удосконалив тюнери функцією Plug&Play. Завдяки їй власникам справних та вже налаштованих супутникових антен достатньо просто підключити тюнер до живлення, телевізора та антени та зачекати декілька хвилин, доки відбудеться автоматичний пошук супутників тюнером і стартовий канал почне показ.

 

Оскільки більшість населення має типову супутникову антену з трьома головками (так званий «Горинич»), для коректної роботи тюнеру потрібно знати, на який з трьох супутників (Amos, Astra, Hotbird), з яких Viasat отримує сигнал, спрямована кожна з головок. Встановлений на антені комутатор DiseqC автоматично перемикає головки між супутниками і таким чином здійснює налаштування кожної головки до супутників.

 

«Працюючи на ринку супутникового телебачення вже 12 років ми досконально вивчили всі тонкощі супутникового зв’язку. Тому, Viasat, разом з компанією-виробником Strong, мали амбітну мету – зробити тюнер з дуже простим підключенням до телевізора та супутникової антени. Процес розробки зайняв близько року. Вся змістовна частина – опис ідеї, перевірка на практиці, пошук аналогів тощо, була виконана нашими інженерами», − розповідає Дмитро Оркуша, технічний директор Viasat.

 

Запатентувати та юридично оформити реєстрацію прав власності на винахід Viasat допоміг юридичний департамент 1+1 media.

 

Крім легкого автоматичного підключення до супутникового телебачення, серед інших технічних характеристик тюнера слід відмітити функцію запису ефіру та паузи програм, а також дуже популярне технічне нововведення – один «розумний» пульт для телевізора і тюнера «2-в-1».

 

«У Viasat клієнт завжди був на першому місці. Перед усім ми думаємо про зручність клієнта та надання якісного сервісу. Новий тюнер вже завоював прихильність користувачів, які оцінили легкість підключення та насолоджуються переглядом українських та світових каналів», − зазначає Світлана Міщенко, керівник платформи Viasat.

Нагадуємо, що супутникові тюнери із підтримкою системи кодування Verimatrix можна придбати на сайті viasat.ua, через Центр інформаційної підтримки Viasat за телефоном 0 800 500 460, в магазинах електроніки та у офіційних дилерів – партнерів Viasat. Рекомендована роздрібна ціна – 1099,00 грн.