Новини

Проблеми у прийомі сигналу з супутника Amos

Проблеми у прийомі сигналу з супутника Amos

Шановні клієнти!

Нещодавно були виявлені деякі технічні проблеми з мовленням українських каналів, які приймаються із супутників Amos 3 та Amos 7, що знаходяться на орбітальній позиції 4ºзх.д. З Amos мовлять канали Суспільного та медіа-групи Starlight media -  СТБ, Новий, ОЦЕ, ICTV, М1, М2, а також 8 канал, ЕКО TV, Телевсесвіт, Milady, Genuine TV, 24 канал, Перший діловий, Прямий, Чорноморська ТРК, Перший Західний. Встановлено, що вони виникають через продовження зовнішнього втручання в роботу трьох транспондерів в умовах ворожої агресії росії.  

Служба моніторингу 1+1 media майже щодня фіксує наступне: з періодичністю в 3-4 секунди на частотах кожного з транспондерів по черзі діє короткочасна завада смугою близько 8-10 МГц, яка порушує нормальну роботу абонентських приймачів. Це призводить до зникнення звуку та/або спотворення відео на всіх телеканалах, які транслюються на транспондері. Часом вплив завади взагалі не дозволяє приймачеві «захопити» сигнал. Запобігти такому втручанню практично неможливо, окрім фізичного знищення станції завад, яка може бути розташована в будь-якому місці зони покриття супутника.

На графіках нижче видно періодичне короткочасне зниження співвідношення сигнал/шум (CNR) до критичних значень.

На цьому скріншоті з обладнання технічного моніторингу наведено вигляд нормального спектру несного сигналу.

На іншому скріншоті бачимо вигляд того ж спектру під час дії завади. Можна бачити так звану «шапку» -  неприродній приріст рівня через вплив більш вузькосмугового сигналу завади.

Очевидно, що, на жаль, втручання у роботу українських мовників буде продовжуватися до нашої перемоги у війні. Тому просимо всіх зберігати терпіння і не хвилюватися. Дякуємо за розуміння. Разом до перемоги!