Новини

Офіційна заява щодо демонтажу супутникових антен

Офіційна заява щодо демонтажу супутникових антен

Вчора у заяві керівника Центру тероборони міста Дніпра Геннадія Корбана в ефірі телемарафону на «Дніпро TV» була трансльована думка щодо демонтажу супутникових антен, бо, ніби «усі вони спрямовані на російський супутник, що транслює ворожу пропаганду».
«Я вважаю, що не можна недооцінювати жодних ймовірних ризиків. Це превентивний захід, який зайвим точно не буде», – сказав пан Корбан.

Хочемо прояснити ситуацію, адже ця теза має нищівний вплив на мільйони українських домогосподарств, які за допомогою супутникових провайдерів мають доступ до правдивої та актуальної інформації, яку транслюють українські національні канали.

Нагадаємо, що супутникові антени (тарілки) – це обладнання для приймання телевізійного сигналу від супутників, і з технічної точки зору антени, які налаштовані на прийом російських каналів, легко відрізнити від інших, адже азимут антени, налаштованої на супутник Express AMU1 на позиції 36Е, де транслюються найбільш популярні російські платформи Триколор та НТВ+ відрізняється від так званого "Горинича", який налаштований на українські канали і спрямований на 4,9Е. Візуально це напрямок на 40 градусів в сторону сходу. Антена для прийому Триколору  має один конвертор, як правило, менший розмір - 60 см проти 90 см антени з трьома конверторами "Горинича". Саме тому немає потреби знімати/демонтувати всі антени, адже це призведе до суцільної інформаційної катастрофи та може лишити українців без доступу до національних каналів та правдивих новин про актуальну ситуацію на фронті. А це наразі є найголовнішим після безпеки. Супутникове телебачення є найстабільнішим типом телевізійного мовлення, особливо у військовий час, оскільки не залежить від наземних передавачів. У разі відсутності Інтернету, ефірного мовлення, лишається гарантована можливість дивитись супутникове мовлення. Саме тому, одним з перших кроків було здійснене розкодування усіх українських національних телеканалів на супутнику.

Закликаємо всіх власників супутникового обладнання зберігати спокій! Дякуємо, що залишаєтесь з нами!

Все буде Україна!