Новини

Боротьба з пропагандою на російських каналах на супутнику

Боротьба з пропагандою на російських каналах на супутнику

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що керівники деяких районів почали знімати супутникові тарілки з будинків мешканців під виглядом боротьби з російськими телеканалами.

Проте демонтаж супутникових антен – не є вирішенням проблеми російської пропаганди. Навпаки, без супутникового телебачення мільйони українських домогосподарств, які наразі за допомогою супутникових провайдерів мають доступ до правдивої та актуальної інформації, яку транслюють українські національні канали, залишаться в інформаційному вакуумі.

Супутникові антени (тарілки) – це обладнання для приймання телевізійного сигналу від супутників. Viasat, як офіційний оператор супутникового телебачення, рекомендує переналаштовувати обладнання, яке спрямоване на прийом російських каналів, адже з технічної точки зору такі антени легко відрізнити від інших, адже азимут антени, налаштованої на супутник Express AMU1 на позиції 36Е, де транслюються найбільш популярні російські платформи Триколор та НТВ+, відрізняється від так званого "Горинича", який налаштований на українські канали і спрямований на 4,9Е. Візуально це напрямок на 40 градусів в сторону сходу. Антена для прийому Триколору  має один конвертор, як правило, менший розмір - 60 см проти 90 см антени з трьома конверторами "Горинича". 

Отже, хочемо наголосити, що немає потреби знімати/демонтувати супутникові антени, адже це призведе до суцільної інформаційної катастрофи та може лишити українців без доступу до національних каналів та правдивих новин про актуальну ситуацію на фронті. А це наразі є найголовнішим після безпеки. Супутникове телебачення є найстабільнішим типом телевізійного мовлення, особливо у військовий час, оскільки не залежить від наземних передавачів. У разі відсутності Інтернету, ефірного мовлення, лишається гарантована можливість дивитись супутникове мовлення. Саме тому, одним з перших кроків було здійснене розкодування усіх українських національних телеканалів на супутнику.

Закликаємо всіх власників супутникового обладнання зберігати спокій! Дякуємо, що залишаєтесь з нами!

Все буде Україна!