Новини

Кодування телеканалів супутникового телебачення: питання – відповіді

Що таке кодування телеканалів на супутнику?

Кодування телеканалу - це закриття доступу до його трансляції на супутнику у вільному (відкритому) форматі. Для того, щоб продовжити дивитися закодований телеканал, необхідно підключитися до офіційного оператора супутникового телебачення (зокрема Viasat) та замінити старий приймач (тюнер) на новий з логотипом «УТБ».

 

Коли саме закодуються українські телеканали на супутнику?

Орієнтовно 28 січня 2020 року.

 

Навіщо кодуються українські телеканали на супутнику?

Кодування українських телеканалів відбувається з метою надання якіснішої пропозиції для глядача і запобігання незаконному використанню контенту (піратству). 

 

Які українські телеканали закодують на супутнику?

Заплановано кодування українських телеканалів 1+1, 2+2, ТЕТ, Бігуді, Уніан, ПЛЮСПЛЮС, ICTV, СТБ, Новий телеканал, М1, М2, ОЦЕ, ТРК Україна, НЛО, Індиго, Інтер, НТН, К1, Піксель, К2, Ентер-фільм, Мега, Zoom та ін.

 

Що робити глядачам супутникового телебачення, щоб продовжувати дивитися українські телеканали?

Для цього необхідно підключитися до офіційного супутникового оператора (наприклад, Viasat), придбати тюнер супутникового телебачення з логотипом «УТБ». Альтернативою, за умови наявності покриття, є підключення до офіційних операторів кабельного телебачення, інтернет телебачення чи Т2. Існуючі абоненти офіційного оператора супутникового телебачення Viasat продовжать дивитися українські телеканали за наявності сумісних приймачів (тюнерів).

 

Варто купувати новий приймач (тюнер) вже зараз, чи почекати, поки щось з’ясується?

Якщо ви вирішили продовжити дивитися українське телебачення на супутнику, то задля уникнення ажіотажу та черг варто заздалегідь придбати рекомендований приймач (тюнер) супутникового телебачення з логотипом «УТБ» і підключитись до офіційного супутникового оператора (наприклад, до Viasat). Рекомендована роздрібна ціна такого приймача (тюнера) становить 1099 грн.